Adres’T Sittert 2 6077 NN Sint Odilienberg
Telefoonnummer0475-252010
E-mailadresinfo@kubon.nl

Subsidie op glas is verhoogd

Glas is een onmisbaar onderdeel van Kunststof kozijnen, kunststof deuren en kunststof schuifpuien. Zeker wanneer u nieuwe kozijnen plaatst kan de juiste keuze voor glas zorgen voor grote besparingen op uw energierekening. Wist u al dat er vanaf 1 januari 2022 ook nog een verhoogde subsidie is wanneer u kiest voor HR++ glas en Triple Glas? Wij vertellen u er graag meer over in deze blog evenals het verschil in isolatiewaarde.

Tot 30% vergoed via de ISDE Subsidie

Niet alleen heeft de overheid de subsidies verhoogd ook het aantal m2 isolatie glas is verlaagd. Zo ontvangt u vanaf dit jaar al subsidie vanaf 8m2 en geldt de subsidie voor een maximale oppervlakte van 45m2. In dit geval krijgt u tot mogelijk 30% subsidie. De verduurzaming is hierdoor nóg beter te betalen voor iedereen. Vraag onze adviseurs gerust naar de subsidieregels. Tijdens ons gratis adviesgesprek zullen wij u graag helpen met de juiste keuze om optimaal de subsidie te kunnen benutten.

Voorwaarden voor voordeel via subsidies

Een subsidie krijgt u natuurlijk niet zomaar. Daarom heeft de overheid voorwaardes gekoppeld aan het verkrijgen van de subsidie:

  • U dient ten minste 2 isolatiemaatregelen te laten uitvoeren óf 1 isolatiemaatregel combineert met de aanschaf en plaatsing van een warmtepomp, zonneboiler of een aansluiting op het warmtenet. U mag dus niet zelf de verduurzaming realiseren, maar alleen erkende en ingeschreven bedrijven kunnen u helpen. Hierbij is het belangrijk dat u een officiële factuur krijgt.
  • Voor HR++ dient u een u-waarde te kiezen van ten hoogste 1,2w/m2K (de standaard waar AMPA voor kiest bij nieuwe kozijnen).
  • Bij Triple glas geldt een verplichting om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen met een Uf-waarde van ten hoogste 1,5W/m2K
  • Voor zowel HR++ glas als Triple glas moet het gaat om de vervanging van bestaand glas.

U vindt meer informatie over de regeling en voorwaarden bij de

Wat is het verschil tussen HR++ en Tripple Glas?

We kunnen het in onze blog hebben over U waarde of Uf waarde, maar dit zal u als particulier niet veel zeggen. De isolatiewaarde is het grote verschil. In het onderstaande plaatje laten we u de isolatiewaarde en het verschil in warmtebehoud graag zien.  Wanneer het buiten 0 graden is en de thermostaat op 20 graden staat laten wij u graag zien wat de warme binnen is per glastype. Uiteraard vertellen wij hierover graag meer in ons vrijblijvende adviesgesprek.

 

Geverifieerd door MonsterInsights